Laden...

Over ons

Collectief Walden is een makerskern; een groep kunstenaars en denkers die willen leren gidsen in de ecologische crises. We maken theatrale, site-responsive non-fictie in de natuur of de openbare ruimte. We zijn talig en inhoudelijk, maar in het landschap van de podiumkunsten wordt de ‘ecologische niche’ die we innemen vooral bepaald door onze installatieve en architectonische beelden en (soms letterlijk) onderdompelende publiekservaringen. Naast voorstellingen maken we installaties en geven we ontmoetingsruimtes vorm. Allebei die uitingsvormen voorzien we van theatrale programma’s vol muziek, interviews, lezingen, verhalen en audiowandelingen.

Het Collectief ontleent haar naam aan het beroemde boek Walden van Henry David Thoreau. Het is een optekening van de twee jaar, twee maanden en twee dagen die de auteur in afzondering in de bossen van Massachusetts doorbracht om de essentie van leven aan den lijve te onderzoeken. Zo kwam hij tot de conclusie dat al onze primaire levensbehoeften terug te voeren zijn tot één ding: warmte.

In de periode 2021-2024 worden wij structureel gesubsidieerd door Amsterdam Fonds voor de Kunst en Fonds Podiumkunsten en Creative Europe (2023 – 2027). Eerder ontvingen wij (project)subsidies van o.a. Prins Bernhard Cultuurfonds en VSB Fonds. We maken onderdeel uit van het In Situ netwerk (Europees platform voor artistiek werk in de openbare ruimte), zijn huisgenoot van de Tolhuistuin en werken in Amsterdam-Noord nauw samen met Stichting Over het IJ Producties.